TETRAXIM 0.5 ML ENJEKSİYON İÇİN SÜSPANSİYON İÇEREN KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR KULLANICI YORUMLARI
- İlaç Adı: TETRAXIM 0.5 ML ENJEKSİYON İÇİN SÜSPANSİYON İÇEREN KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR
- Etken Madde: DIFTERI, TETANOZ, BOĞMACA+İNAKTIF ÇOCUK FELCI (1,2,3)
- Üretici Firma: SANOFİ PASTEUR AŞI TİC. A.Ş.
TETRAXIM Aşısı Hakkında Bilgiler
TETRAXIM Aşısı Nedir? Etken Maddesi Nedir?
TETRAXIM aşısı, difteri, tetanoz, boğmaca ve çocuk felci (poliomiyelit) enfeksiyonlarının önlenmesi amacıyla kullanılan bir aşıdır. Etkin maddeleri arasında difteri toksoidi, tetanoz toksoidi, boğmaca antijenleri ve inaktif poliomiyelit virüsü bulunmaktadır.
TETRAXIM Aşısı Ne İçin Kullanılır?
TETRAXIM aşısı, bebeklerde 2. aydan itibaren başlayarak difteri, tetanoz, boğmaca ve çocuk felci enfeksiyonlarına karşı koruma sağlamak amacıyla kullanılır. İlk aşılamadan bir yıl sonra 18. ayın sonunda, ilköğretim 1. sınıfta ve 1 ile 13 yaş arasındaki hiç aşı olmamış çocuklarda pekiştirme dozu olarak önerilir.
TETRAXIM Aşısı Nasıl Kullanılır? Nasıl Uygulanır?
TETRAXIM enjeksiyon için hazır bir süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör şeklinde sunulur. İntramusüler enjeksiyon yoluyla uyluk bölgesi (bebeklerde) veya deltoid bölgesi (çocuklar) tercih edilen enjeksiyon yerleridir. Aşı uygulanmadan önce enjektör çalkalanmalı ve tüm içeriği enjekte edilmelidir.
TETRAXIM Aşısı Özel Popülasyonlarda Nasıl Kullanılır?
TETRAXIM, böbrek veya karaciğer yetmezliği olan bireylerde kullanımı için yeterli güvenilirlik ve etkililik verileri bulunmamaktadır. Pediyatrik popülasyonda 2 aylıktan itibaren kullanılabilirken geriyatrik popülasyonda kullanımı önerilmemektedir.
TETRAXIM Aşısı Kontrendikasyonları Nelerdir?
TETRAXIM aşısının herhangi bir etken maddesine veya yardımcı maddesine aşırı duyarlılığı olan bireylerde kullanılmamalıdır. Ayrıca glutaraldehit, neomisin, streptomisin ve polimiksin B’ye karşı aşırı duyarlılığı olanlar ile önceki aşı uygulamaları sonrası hayati tehlike oluşturan reaksiyon gelişen kişilerde kontrendikedir.
TETRAXIM Aşısı Yan Etkileri Nelerdir?
TETRAXIM aşısının yan etkileri arasında enjeksiyon bölgesinde reaksiyonlar, anormal ağlama, iştah kaybı, irritabilite, kusma, baş ağrısı gibi semptomlar yer almaktadır. Genellikle aşılamayı takip eden 48-72 saat içinde ortaya çıkar ve tedavi gerektirmeyen semptomlar şeklindedir.
TETRAXIM Aşısı Gebelikte Kullanılabilir mi? Gebelik Kategorisi Hangisidir?
TETRAXIM aşısı, gebelikte ve emzirme döneminde kullanılmaması önerilen bir aşıdır. Bu nedenle gebelik kategorisi bulunmamaktadır.
TETRAXIM Aşısı Nasıl Saklanmalıdır?
TETRAXIM aşısı, buzdolabında (2°C – 8°C) muhafaza edilmelidir. Işıktan korunması için enjektör dış kutusunun içinde saklanmalı ve dondurulmamalıdır. Renk değişimi veya yabancı madde bulunması durumunda kullanılmamalıdır.