SUPLAİR 400 MCG/12 MCG İNHALASYON İçIN TOZ İçEREN SERT KAPSüL KULLANICI YORUMLARI
- İlaç Adı: SUPLAİR 400 MCG/12 MCG İNHALASYON İçIN TOZ İçEREN SERT KAPSüL
- Etken Madde: FORMOTEROL FUMARAT DIHIDRAT, BUDESONID
- Üretici Firma: EXELTIS İLAÇ SAN. VE TİC. A.Ş.
SUPLAİR İlacı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
SuPLAİR İlacı Nedir?
- SuPLAİR, içerisinde Formoterol fumarat dihidrat (0.012 mg) ve Budesonid (0.400 mg) etken maddelerini bulunduran sert kapsüllerden oluşan bir inhale ilaçtır.
SuPLAİR İlacı Ne İçin Kullanılır?
- Astım semptomlarının düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amaçlı kullanımı önerilmektedir. Astım hastalığının 3. basamaktan itibaren tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca orta ve ağır KOAH olgularında semptomları ve atak sıklığını azaltmada da rol oynamaktadır.
SuPLAİR İlacı Nasıl Kullanılır?
- SuPLAİR sadece oral inhalasyon içindir. İnhaler cihaz yoluyla alınmalıdır. Her bir inhalasyondan önce, ilacın nasıl kullanılacağı konusunda doktor veya sağlık personeli tarafından detaylı bilgi verilmelidir.
SuPLAİR İlacı Özel Popülasyonlarda Nasıl Kullanılır?
- Karaciğer ya da böbrek yetmezliği olan hastalar, çocuklar ve gebelikte kullanımı konusunda dikkatli olunmalıdır. Özellikle bu durumlarda doz ayarlamaları gerekebilir.
SuPLAİR İlacı Kontrendikasyonları Nelerdir?
- Budesonid, formoterol veya inhalasyon yoluyla alerjik reaksiyon oluşturabilecek laktoza aşırı duyarlılığı olan kişilerde kullanılmamalıdır.
SuPLAİR İlacı Yan Etkileri Nelerdir?
- En yaygın yan etkileri arasında tremor, baş ağrısı, palpitasyon, orafarinksde Candida enfeksiyonları ve hiperglisemi bulunmaktadır.
SuPLAİR İlacı Gebelikte Kullanılabilir Mi?
- Gebelik kategorisi C olan SuPLAİR, gebelikte ancak sağlanan fayda, oluşabilecek risklerden fazla olduğunda kullanılmalıdır. Laktasyon döneminde de anne sütüne geçebileceği unutulmamalıdır.
SuPLAİR İlacı Nasıl Saklanmalı?
- SuPLAİR oda sıcaklığında (25ºC altında) saklanmalı, nemden korunmalıdır.
Yukarıda belirtilen bilgiler, SuPLAİR ilacı hakkında temel bilgileri içermektedir. İlacın kullanımı, dozajı ve olası yan etkileri hakkında detaylı bilgi almak için mutlaka doktorunuza danışmanız önemlidir. Unutmayın, her ilacın yan etkileri ve kullanım talimatları farklılık gösterebilir.