SANELOC 50 MG DEğIşTIRILMIş SALıMLı TABLET KULLANICI YORUMLARI
- İlaç Adı: SANELOC 50 MG DEğIşTIRILMIş SALıMLı TABLET
- Etken Madde: METOPROLOL SüKSINAT
- Üretici Firma: Sandoz İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Saneloc 50 mg Değiştirilmiş Salımlı Tablet Hakkında Bilgiler
Saneloc 50 mg Değiştirilmiş Salımlı Tablet Nedir?
Etkin maddesi metoprolol tartarat olan Saneloc 50 mg değiştirilmiş salımlı tablet, hipertansiyon, angina pektoris, kalp ritim bozuklukları, migren proflaksisi gibi durumların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.
Saneloc 50 mg Ne İçin Kullanılır?
Yetişkinlerde hipertansiyon, angina pektoris, kalp yetmezliği gibi durumların tedavisinde kullanılırken, 6-18 yaş arası çocuklar ve ergenlerde ise hipertansiyon tedavisinde etkilidir.
Saneloc 50 mg Nasıl Kullanılır?
Günde bir kez tercihen sabahları alınması önerilen Saneloc tabletler, bütün olarak yutulmalıdır. Gerekli durumlarda dozaj bireysel olarak ayarl anmalıdır.
Saneloc 50 mg Özel Popülasyonlarda Nasıl Kullanılır?
Böbrek yetmezliği veya karaciğer sirozunda doz ayarlamasına gerek duyulmayabilir. Çocuklarda, ergenlerde ve yaşlılarda doz ayarlaması gerekmeyebilir.
Saneloc 50 mg Kontrendikasyonları Nelerdir?
Kardiyojenik şok, hasta sinüs sendromu, stabil olmayan dekompanse kalp yetmezliği, semptomatik bradikardi gibi durumlarında Saneloc kullanımı kontrendikedir.
Saneloc 50 mg Yan Etkileri Nelerdir?
Baş ağrısı, sersemlik, yorgunluk, karın ağrısı gibi yaygın yan etkilerin yanı sıra sinirlilik, konuşma bozuklukları, göz ağrısı gibi daha seyrek yan etkiler de görülebilir.
Saneloc 50 mg Gebelikte Kullanılabilir mi?
Saneloc gebelik kategorisi C’ye dahildir. Gebelik döneminde gerekmediği sürece kullanılmamalıdır. Emzirme döneminde ise bebekler beta bloker belirtileri açısından izlenmelidir.
Saneloc 50 mg Nasıl Saklanmalı?
Saneloc, 25°C altındaki oda sıcaklığında saklanmalı ve ışıktan korunmalıdır. Ambalajı üzerindeki raf ömrüne dikkat edilmelidir. Besin maddelerinden uzak tutulmalıdır.