Skip to content
- İlaç Adı: KLOROBEN 1,5 MG/ML + 1,2 MG/ML ORAL SPREY, ÇÖZELTİ
- Etken Madde: KLORHEKSİDİN GLUKONAT, BENZİDAMİN HİDROKLORÜR
- Üretici Firma: DROGSAN İLAÇLARI SAN. VE TİC. A.Ş.
KLOROBEN
1. KLOROBEN Nedir? Etken Maddesi Nedir?
- KLOROBEN, 1,5mg/mL + 1,2mg/mL oral sprey çözeltisi içinde Klorheksidin glukonat ve Benzidamin hidroklorür etken maddelerini bulunduran bir ilaçtır.
2. KLOROBEN Ne İçin Kullanılır?
- KLOROBEN ağız ve boğaz mukozasında enflamasyona ve ağrıya sebep olan çeşitli durumlar, diş eti rahatsızlıkları, periodontal girişimlerden önce ve sonra, radyoterapi ve kemoterapi sonrası mukozitlerde ve dental plakların önlenmesinde kullanılır.
3. KLOROBEN Nasıl Kullanılır? Nasıl Uygulanır?
- KLOROBEN günde 2 kez doğrudan boğaza/inflamasyonlu alana uygulanır. Uygulama öncesinde şişe iyice çalkalanmalı, sprey doğru hedefe yönlendirilmeli ve yutulmamalıdır.
4. KLOROBEN Özel Popülasyonlarda Nasıl Kullanılır?
- Böbrek/karaciğer yetmezliği durumunda ve pediyatrik popülasyonda yaşa göre doz ve uygulama şekli değişiklik gösterebilir.
5. KLOROBEN Kontrendikasyonları Nelerdir?
- KLOROBEN içinde bulunan maddelere veya benzidamin ve klorheksidine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanımı kontrendikedir. Ayrıca 6 yaş altı çocuklar için de önerilmez.
6. KLOROBEN Yan Etkileri Nelerdir?
- KLOROBEN genellikle iyi tolere edilir ancak bazı durumlarda ağızda his azalması, batma, yanma hissi gibi lokal yan etkiler görülebilir.
7. KLOROBEN Gebelikte Kullanılabilir mi? Gebelik Kategorisi Hangisidir?
- KLOROBEN, gebelikte ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Gebelik kategorisi C’dir.
8. KLOROBEN Emzirirken Kullanılabilir mi?
- KLOROBEN, emzirme döneminde kullanılmamalıdır.
9. KLOROBEN Nasıl Saklanmalı?
- KLOROBEN, 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında, ışıktan korunarak saklanmalıdır. Ayrıca dik olarak saklanması önemlidir.