GLATRO 20 MG/ML ENJEKSİYONLUK ÇÖZELTİ İÇEREN KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR KULLANICI YORUMLARI
- İlaç Adı: GLATRO 20 MG/ML ENJEKSİYONLUK ÇÖZELTİ İÇEREN KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR
- Etken Madde: GLATİRAMER ASETAT
- Üretici Firma: WORLD MEDİCİNE İLAÇ SAN. VE TİC. A. Ş.
GLATRO ilacı nedir? Etken maddesi nedir?
GLATRO 20 mg/ml enjeksiyonluk çözelti içeren kullanıma hazır bir ilaçtır. Etken maddesi glatiramer asetat olarak bilinir.
GLATRO ilacı ne için kullanılır?
GLATRO, multipl sklerozu düşündüren tek bir klinik olayı olan hastalarda ve multipl sklerozun tekrarlayan formlarında kullanılmaktadır.
GLATRO ilacı nasıl kullanılır? Nasıl uygulanır?
Yetişkinlerde önerilen doz, günde bir defa 20 mg glatiramer asetat içeren GLATRO’nun subkutan enjeksiyonudur. Enjeksiyon, subkutan yolla yapılmalı ve enjeksiyon bölgeleri her gün değiştirilmelidir.
GLATRO ilacı özel popülasyonlarda nasıl kullanılır?
Böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda özel olarak çalışılmamıştır. Çocuklarda ve ergenlerde kullanımı hakkında yeterli bilgi yoktur. Yaşlılarda özel olarak çalışılmamıştır.
GLATRO ilacı kontrendikasyonları nelerdir?
GLATRO glatiramer asetat veya mannitole karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.
GLATRO ilacı yan etkileri nelerdir?
En sık görülen yan etki enjeksiyon bölgesinde reaksiyonlardır. Diğer yan etkiler arasında enfeksiyonlar, deri reaksiyonları, psikiyatrik hastalıklar, sinir sistemi hastalıkları ve sindirim sistemi problemleri bulunmaktadır.
GLATRO ilacı gebelikte kullanılabilir mi? Gebelik kategorisi hangisidir?
Gebelik kategorisi B’dir. Glatiramer asetat’ın gebelik döneminde kullanımıyla ilgili verilerde herhangi bir malformatif veya fetal/neonatal toksisite görülmemiştir.
GLATRO ilacı emzirirken kullanılabilir mi?
Emziren annelere uygulanırken önlem alınmalı ve ilacın anne ve çocuk üzerindeki riski ve yararı dikkate alınmalıdır.
GLATRO ilacı nasıl saklanmalı?
GLATRO enjektörleri buzdolabında (2-8°C) saklanmalıdır. Eğer buzdolabında saklanamıyorsa 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında 1 aya kadar muhafaza edilebilir. Açık etiketli enjektörler kullanılmamışsa buzdolabında saklanmalıdır.
GLATRO adlı ilacı multipl skleroz teşhisi konulmuş bir hastayım ve bir süredir kullanıyorum. Glatiramer asetat içeren bu ilacın subkutan enjeksiyonunu her gün yapıyorum. Enjeksiyon bölgelerini dönüşümlü olarak değiştirmem gerekiyor. İlk başlarda enjeksiyon bölgesinde reaksiyonlar yaşadım ancak zamanla geçti. Elbette her ilaç gibi GLATRO’nun da bazı yan etkileri var; enfeksiyonlar, deri reaksiyonları ve sindirim sistemi problemleri gibi. Gebelik kategorisi B olduğundan, gebelikte kullanılabiliyor ancak emzirirken dikkatli olunması gerekiyor. İlacı buzdolabında saklamam gerektiğinden, seyahatlerde biraz zorlanabiliyorum. Sonuç olarak, GLATRO’nun multipl skleroz tedavisinde etkili olduğunu düşünüyorum ve günlük yaşantımda benim için büyük bir öneme sahip.
Bu ilacı multipl skleroz teşhisi konulduktan sonra kullanmaya başladım ve oldukça etkili olduğunu söyleyebilirim. Her gün yapılması gereken enjeksiyonlar benim için biraz zorlayıcı olsa da, sağlık açısından çok önemli olduğunu biliyorum. Enjeksiyon yerlerinde bazı reaksiyonlar görülebiliyor ancak genellikle hafif seyrediyor. Genel olarak, GLATRO benim için hayatımı kolaylaştıran bir ilaç oldu.