GERAKS ORAL SPREY KULLANICI YORUMLARI
- İlaç Adı: GERAKS ORAL SPREY
- Etken Madde: KLORHEKSİDİN DİGLUKONAT+BENZİDAMİN HCL
- Üretici Firma: İSTANBUL İLAÇ SAN. VE TİC. A.Ş.
GERAKS %0,12 + %0,15 Oral Sprey, Çözelti
GERAKS İlacı Nedir?
Etken Maddeler:
– Klorheksidin diglukonat 36 mg (% 0.12)
– Benzidamin HCl 45 mg (% 0.15)
GERAKS ağız ve boğaz antisepsisi amacıyla kullanılan bir ilaçtır. Aynı zamanda hastanın yutma fonksiyonunu rahatlatmak ve diş eti rahatsızlıklarında semptomları hafifletmek için kullanılır. Diş hekimliğinde yapılan işlemlerden önce profilaktik amaçlı olarak da kullanılabilir.
GERAKS İlacı Nasıl Kullanılır?
GERAKS doğrudan boğaza veya inflamasyonlu bölgeye spreylenerek kullanılır. Genel doz 5-10 spreydir ve gerektiğinde her 1½-3 saatte bir tekrarlanabilir. İlk kullanımdan önce şişe kutusuna dik şekilde yerleştirilmeli ve kullanmadan önce iyice çalkalanmalıdır. Ağız iyice açılarak sprey boşluğu ağza yönlendirilmeli ve en az 4 farklı bölgeye uygulanmalıdır.
GERAKS Özel Popülasyonlarda Nasıl Kullanılır?
Böbrek ya da karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. 6 yaşın üzerindeki çocuklarda kullanımı uygun olup, 6 yaş altındaki çocuklarda tavsiye edilmez. Geriyatrik hastalara yetişkin dozunda uygulanabilir.
GERAKS Kontrendikasyonları Nelerdir?
Benzidamin ve klorheksidine ya da formülde bulunan diğer maddelere karşı hassasiyeti olanlarda kullanılmamalıdır. Ayrıca gebelik ve emzirme dönemlerinde de kullanılmamalıdır.
GERAKS Yan Etkileri Nelerdir?
Yan etkileri genellikle lokal olarak görülür. Ağızda geçici his azalması, ağızda batma ve yanma hissi, laringospazm, bulantı, kusma gibi yan etkiler ortaya çıkabilir.
GERAKS Gebelikte Kullanılabilir mi?
Gebelik kategorisi C olan GERAKS, gebelik döneminde ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.
GERAKS Emzirirken Kullanılabilir mi?
Emziren annelerde kullanımı önerilmez.
GERAKS Nasıl Saklanmalı?
GERAKS, 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra dik bir şekilde muhafaza edilmelidir.