FUNDERYL %1 SPREY, ÇÖZELTİ KULLANICI YORUMLARI
- İlaç Adı: FUNDERYL %1 SPREY, ÇÖZELTİ
- Etken Madde: NAFTİFİN HİDROKLORÜR
- Üretici Firma: SOLEBİO İLAÇ SANAYİ İTHALAT İHRACAT A.Ş.
Funderyl Sprey: Mantar Enfeksiyonlarında Etkili Bir Çözüm
Funderyl Sprey Nedir?
Çözelti formunda olan Funderyl spreyin etken maddesi, 1 ml’sinde 10 mg naftifin hidroklorür içermektedir. Ayrıca propilen glikol ve etanol gibi yardımcı maddeler de bulunmaktadır.
Funderyl Sprey Ne İçin Kullanılır?
Ayaklarda görülen mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan Funderyl sprey, dermatofitler, maya mantarları, küf mantarları ve diğer mantarlar üzerinde etkilidir.
Funderyl Sprey Nasıl Kullanılır?
Enfekte bölgeye günde bir kez, tercihen akşamları püskürtülen Funderyl sprey, sağlıklı deriden 2 cm dışına taşacak şekilde uygulanmalıdır. Tedavi, semptomlar kaybolduktan sonra 1-2 hafta daha devam etmelidir.
Funderyl Sprey Özel Popülasyonlarda Nasıl Kullanılır?
Çocuklarda ve yaşlılarda etki ve güvenilirlik konusunda yeterli araştırma yapılmamıştır. Böbrek veya karaciğer yetmezliği olanlarda özel bir doz ayarlaması gerekmemektedir.
Funderyl Sprey Kontrendikasyonları
Naftifine veya formülasyondaki diğer maddelere aşırı duyarlı olan kişilerde kullanılmamalıdır. Ayrıca göz, burun, ağız ve diğer mukozalara temasından kaçınılmalıdır.
Funderyl Sprey Yan Etkileri
Deride yanma, batma, kaşıntı gibi yaygın yan etkiler görülebilir. Ancak genellikle yan etkiler geri dönüşümlüdür ve tedaviyi kesmeyi gerektirmez.
Funderyl Sprey Gebelikte ve Emzirme Döneminde Kullanımı
Gebelik kategorisi B olan Funderyl spreyin gebelikte ve emzirme döneminde kullanımı konusunda dikkatli olunmalıdır. Gebelik ve emzirme döneminde doktora danışmadan kullanılmamalıdır.
Funderyl Sprey Nasıl Saklanmalı?
Funderyl sprey, 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalı ve çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edilmelidir. Kullanılmamış ürünler veya atık materyaller, ilgili yönetmeliklere uygun şekilde imha edilmelidir.