BRIMOGUT % 0,15 GÖZ DAMLASI, ÇÖZELTİ KULLANICI YORUMLARI
- İlaç Adı: BRIMOGUT % 0,15 GÖZ DAMLASI, ÇÖZELTİ
- Etken Madde: BRİMONİDİN TARTARAT
- Üretici Firma: BİLİM İLAÇ SAN. VE TİC. A.Ş.
BRİMOGUT %0 ,15 Göz Damlası, Çözelti
BRİMOGUT Göz Damlası Nedir?
BRİMOGUT %0 ,15 göz damlası, çözelti. Etken maddesi her 1 mL damlada 1 mg brimonidine eşdeğer 1,5 mg brimonidine tartarat içerir.
BRİMOGUT Ne İçin Kullanılır?
BRİMOGUT, açık açılı glokom veya oküler hipertansiyonu olan hastalarda artmış intraoküler basıncın düşürülmesinde kullanılır.
BRİMOGUT Nasıl Kullanılır?
Günde 3 kez, yaklaşık 8 saat arayla, etkilenen göze 1 damla şeklinde uygulanır. Diğer göz damlaları gibi göze damlatılarak kullanılır.
BRİMOGUT Özel Popülasyonlarda Nasıl Kullanılır?
Karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanımı çalışılmamıştır. Böbrek yetmezliği olan hastalarda da dikkatli kullanılmalıdır. 2 yaş altındaki çocuklarda kullanımı önerilmez.
BRİMOGUT Kontrendikasyonları Nelerdir?
Yenidoğanlarda ve 2 yaş altındaki bebeklerde kullanımı uygun değildir. Brimonidine tartarata veya bileşimindeki maddelere aşırı duyarlılık durumunda kullanılmamalıdır. Monoamin oksidaz (MAO) inhibitörü tedavisi görenlerde kontrendikedir.
BRİMOGUT Yan Etkileri Nelerdir?
En sık görülen yan etkiler arasında somnolans, artmış uyanıklık, gözde kuruluk ve kaşıntı yer alır. Daha seyrek olarak görülen yan etkiler arasında baş ağrısı, bulanık görme, hipertansiyon ve halsizlik sayılabilir.
BRİMOGUT Gebelikte Kullanılabilir Mi?
Gebelik kategorisi B olan BRİMOGUT’un gebelikte kullanımına ilişkin yeterli veri bulunmamaktadır. Gebelerde sadece potansiyel yarar, fetus üzerindeki olası risklerden fazlaysa kullanılmalıdır.
BRİMOGUT Emzirirken Kullanılabilir Mi?
Emzirme döneminde BRİMOGUT kullanımı önerilmez, çünkü brimonidin tartaratın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.
BRİMOGUT Nasıl Saklanmalı?
BRİMOGUT, 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalı ve ışıktan korunmalıdır. Açıldıktan sonra 28 gün içinde tüketilmelidir.
Yukarıda belirtilen bilgilere göre BRİMOGUT göz damlasının kullanımı ve saklanması hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Unutmayın, ilaç kullanımı ve dozajı konusunda doktorunuzdan veya eczacınızdan destek almayı ihmal etmeyin.