ROKSOLIT 300 MG FILM TABLET KULLANICI YORUMLARI
- İlaç Adı: ROKSOLIT 300 MG FILM TABLET
- Etken Madde: ROKSITROMISIN
- Üretici Firma: ZENTİVA SAĞLIK ÜRÜNLERİ SAN.VE TİC.A.Ş.
ROKSOL İT İlacı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
ROKSOL İT İlacı Nedir?
Roksol İT 300 mg film tablet, etkin madde olarak Roksitromisin içermektedir. Yardımcı madde olarak ise Titanyum dioksit bulunmaktadır.
ROKSOL İT İlacı Ne İçin Kullanılır?
Roksol İT, Roksitromisine duyarlı olan mikroorganizmaların neden olduğu kulak, burun ve boğaz infeksiyonları, solunum yollarının infeksiyonları, genital organların infeksiyonları, deri ve yumuşak doku infeksiyonları ile ağız boşluğunun infeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır.
ROKSOL İT İlacı Nasıl Kullanılır?
Yetişkinlerde günlük doz, günde bir kez alınan 1 film tablettir. Tablet, öğünlerden önce yeterli miktarda sıvı ile alınmalıdır. Tedavi süresi organizmaya ve klinik tabloya bağlıdır. Çocuklardaki tedavi 10 günden uzun sürmemelidir.
ROKSOL İT İlacı Özel Popülasyonlarda Nasıl Kullanılır?
Böbrek yetmezliği olan hastalarda dozaj ayarlaması yapılmalıdır. Karaciğer yetmezliği, pediatrik, geriatrik popülasyonlarda da doz ayarlamalarına dikkat edilmelidir.
ROKSOL İT İlacı Kontrendikasyonları Nelerdir?
Makrolidlere aşırı duyarlı olanlarda ve vazokonstriktör ergot alkaloidleri ile birlikte kullanımı kontrendikedir.
ROKSOL İT İlacı Yan Etkileri Nelerdir?
Yan etkiler arasında eozinofili, sersemlik hissi, baş ağrısı, bronkospazm, bulantı, kusma, ishal, ürtiker gibi etkiler bulunmaktadır.
ROKSOL İT İlacı Gebelikte Kullanılabilir mi?
ROKSOL İT gebelik kategorisi C’dir. Gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
ROKSOL İT İlacı Emzirirken Kullanılabilir mi?
Roksitromisin anne sütüne geçtiği için, bebeğe olası risk dikkate alınarak gerekirse ya tedavi kesilmeli ya da emzirmeye ara verilmelidir.
ROKSOL İT İlacı Nasıl Saklanmalı?
30°C’nin altındaki oda sıcaklığında ve ambalajında saklanmalıdır. Kullanılmayan ürünler ya da arta kalan maddeler uygun şekilde imha edilmelidir.