REBİF 66 MCG/1,5 ML KARTUŞTA ENJEKSİYONLUK ÇÖZELTİ KULLANICI YORUMLARI
- İlaç Adı: REBİF 66 MCG/1,5 ML KARTUŞTA ENJEKSİYONLUK ÇÖZELTİ
- Etken Madde: İNTERFERON BETA-1A
- Üretici Firma: MERCK İLAÇ ECZA VE KİMYA TİC .A.Ş.
REBİF İlacı Nedir? Etken Maddesi Nedir?
REBİF, 66 mikrogram/1.5 mL kartuşta enjeksiyonluk çözelti şeklinde bulunan bir ilaçtır. Etken maddesi interferon beta-1a’dır.
REBİF İlacı Ne İçin Kullanılır?
REBİF, multipl sklerozlu hastaların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Son iki yıl içinde en az 2 atak geçiren multipl sklerozlu hastaların tedavisinde endikedir.
REBİF İlacı Nasıl Kullanılır? Nasıl Uygulanır?
REBİF, subkütan enjeksiyon ile haftada 3 kez verilen bir ilaçtır. İlk başlangıçta doz titrasyonu yapılabilir. REBİF, kartuşta subkutan enjeksiyonluk çözelti formunda bulunur ve RebiSmart elektronik enjeksiyon cihazı ile uygulanmalıdır.
REBİF İlacı Özel Popülasyonlarda Nasıl Kullanılır?
Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalara dikkatle uygulanmalı ve yakından takip edilmelidir. Pediyatrik popülasyonda etkinliği ve güvenliği kanıtlanmamıştır. Geriyatrik popülasyonda ise yeterince araştırma yapılmamıştır.
REBİF İlacı Kontrendikasyonları Nelerdir?
- Doğal ya da rekombinant interferon beta’ya veya yardımcı maddelere karşı aşırı duyarlılık
- Ciddi depresif bozukluk ve intihar eğilimi
REBİF İlacı Yan Etkileri Nelerdir?
Grip benzeri semptomlar en yaygın yan etkilerdir. Diğer yan etkiler arasında baş ağrısı, deri reaksiyonları, karaciğer enzimlerinde artış, kan hücrelerinde azalma gibi durumlar yer alır.
REBİF İlacı Gebelikte Kullanılabilir Mi? Gebelik Kategorisi Hangisidir?
REBİF’in gebelik kategorisi B’dir. Gebelik döneminde kullanımı konusunda doktorunuzla görüşmek önemlidir.
REBİF İlacı Emzirirken Kullanılabilir Mi?
REBİF’in anne sütüne geçişiyle ilgili sınırlı bilgi bulunmaktadır. Emziren annelerde kullanımı konusunda doktor önerisi gereklidir.
REBİF İlacı Nasıl Saklanmalı?
REBİF, buzdolabında 2-8°C arasında saklanmalı ve ışıktan korunmalıdır. Kullanıma hazır kartuşlar, RebiSmart cihazı ile birlikte cihaz saklama kabında muhafaza edilmelidir. Geçici olarak 25°C’nin altında saklanabilir, ancak daha sonra tekrar buzdolabına konmalıdır. Kullanılmayan ilaçlar ve atık materyaller, tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliklerine uygun şekilde imha edilmelidir.